PIZZA HEMMA
Kategori: Hemmalagat


I söndags bakade vi den godaste hemmapizzan någonsin. Precis som med hamburgare har vi letat efter det perfekta receptet väldigt länge utan resultat. Ingen av oss är anhängare av de vanliga pizzarecepten, med 25 gram jäst, som blir mer som bröd än pizza. Min sambo hittade dock det här receptet av en slump och oj vad perfekt degen blev. Som en pizzeriapizza hemma. Det som saknas i en "vanlig" ugn är dock den höga temperaturen. Vi har inte heller någon pizzasten än men det skall införskaffas snarast. Till den här pizzan användes istället en plåt som fick stå i ugnen och värmas med den. Jag är övertygad om att det här receptet kommer bli en riktig klassiker här hemma. Då det blev en del deg över (vi gjorde deg för fyra personer) frös jag in resten vilket kändes smidigt då degen skall kalljäsa i 24 timmar. Nästa gång behöver vi således inte vänta lika länge.
Som vanligt gjorde jag en bolognese med skinka och champinjoner. Till tomatsåsen använde vi Muttis passerade tomater som grund, två klyftor vitlök, oregano, en god olivolja, salt och peppar. Jag gör alltid lite extra tomatsås och blandar ned några matskedar i köttfärsen. Vi blandar alltid butikernas egna pizzaost med mozzarella, i brist på andra alternativ liknande den ost de använder på pizzerior.
Det här receptet rekomenderas starkt!