Mat och annat gott

En blogg om livets goda skapad för att sprida goda recept, dryckestips och ärliga åsikter om restauranger.

CHEESEBURGARE

Kategori: Hemmalagat

 
 
I det här hushållet älskar vi hamburgare och jakten på den perfekta hamburgaren har pågått i några år. Med detta försök (ursäkta den dåliga bildkvaliteten) kom vi, efter år av egengjorda hamburgerbröd och testande av olika köttmixer, ganska nära ett perfekt resultat. Färsen består av hängmörad högrev, bringa och lägg. Hamburgarens viktigaste beståndsdel är just köttet och därför måste hamburgaren göras av ett kött som håller hög kvalitet. Köttet skall inte överarbetas och endast saltas och peppras (rikligt). Tidigare har vi gjort egen hamburgerdressing och hamburgerbröd men inte denna gång - och tyvärr blev det här det bästa försöket hittills. Brödet, osten och hamburgerdressingen är från McDonalds vilket är rätt fuskigt men resultatet blev bra.
 
Ingredienser (4 personer)
375 g hängmörad högrev
150 g hängmörad bringa
75 g lägg (eller annan del med hög koncentration av bindväv)
Salt och peppar
 
4 stycken hamburgerbröd (vi köpte cheeseburgerbröd från McDonalds då de har perfekt storlek och "mjukhet")
8 bitar cheddarost (även osten är från McDonalds, vi föredrar inte cheddarosten som kan köpas i vanliga matvarubutiker)
4 stycken McFeast-dipp
Gul lök
Sallad
Tomat
Senap
 
 
 
Kommentera inlägget här: